Helaas, de website is soms heel traag. Dat ligt niet aan mijn website maar aan de hosting provider. Die piekert er echter niet over om hier iets aan te doen, dus wellicht ga ik andere stappen ondernemen met alle consequenties vandien.

Mijn hostingprovider is goedkoop en de afgelopen jaren had ik er erg goede ervaringen mee, maar sinds de laatste server update in april j.l. is de snelheid heel wisselend. Soms snel maar vaak heel traag. Ik moet mijn excuss daarvoor maken, maar heb het helaas niet in eigen hand. Kwaliteit heeft dus inderdaad zijn prijs.

De helpdesk vertelt mij doodleuk, dat ik dan maar een duurder abonnement moet afsluiten, dan word ik naar snellere servers overgezet. Daar heb ik echter niet veel trek in aangezien ze de afgelopen jaren hebben bewezen voor hetzelfde (zelfs lager) tarief wél een stabiele en snelle omgeving te kunnen leveren.

Overstappen naar een andere hosting provider doe je echter niet zomaar. De domeinnaam moet worden verhuisd, e-mail moet worden omgeleid en een nieuwe omgeving kan ook weer andere problemen geven, dus ik ga niet over één nacht ijs.

Moet u dus af en toe even wachten, sorry, maar het is zeker de moeite waard. Ik beloof dat te compenseren met extra service.