Informatie, links en downloads || Om je nog beter van dienst te kunnen zijn.

Icon bullet 20 dpi  Remote support client

Hulp op afstand via de Quick Connect module van Teamviewer met een betaald account.
Geef het ID en wachtwoord door en ik kan het scherm overnemen.

Veilig en nooit ongevraagd omdat het wachtwoord bij elke inlog wijzigt.

teamviewer3
    Klik voor hulp op afstand

 

Icon bullet 20 dpi  Gratis is nooit voor niets

Vrijwel dagelijks krijg ik (ongevraagde) mail van cadeauchecks, prijzen e.d. met een link aan te klikken. Niet doen, NOOIT. Vrijwel krijgt u hiermee alleen maar malware cadeau. Als iets gratis is, bent u het product.
Ook niet als de website er op het eerste oog professioneel en zonder fouten uitziet. Houdt de muis bover de link, dan ziet u linksonder of in een pop-up regel in de browser waar de link naar verwijst. Meestal een vaag adres in Oost Europa, een Afrikaans land of een onbenoemd IP-adres (4 blokjes van max. 3 cijfer, gescheiden door punten).

Ook als je gaat zoeken via Google, geefr je informatie prijs. Zoek je bijvoorbeeld op een bepaald product of dienst, dan zul je zien dat je vervolgens via allerlei kanalen (mail, sms, pop-up's e.d.) nog lange tijd advertenties zult ontvangen. Heel storend vind ik dat maar dat is de prijs voor gratis diensten.

Icon bullet 20 dpi Handig naast uw toetsenbord

Windows Sneltoetsen   -   Mac Sneltoetsen
Bron Digitaalgids, Consumentenbond.

  

Icon bullet 20 dpi Wordt u gegijzeld door een cryptolocker?

Je krijgt een melding op het scherm, dat alle bestanden versleuteld zijn en dat ze na betaling van een 'losgeld'  weer worden ontsleuteld. Ook bestanden via het netwerk of in de cloud zijn vaak niet meer bruikbaar. Een goede back-up kan dan ook van levensbelang zijn voor je bedrijf.
Betaal echter nooit. Vaak werkt de toegekende ontsleuteling ook niet. En natuurlijk is het betalen aan criminelen nooit een goed idee, want daarmee worden ze extra gemotiveerd om er mee door te gaan en meer slachtoffers te maken. En wie kan garanderen dat de besmetting niet terug komt? Je bent ten slotte al eens slachtoffer geweest én een betaler, dus ze kennen je zwakke plek(ken). Ook is het best lastig om aan bitcoins te komen, het digitale betaalmiddel voor deze vorm van criminaliteit.
Die transactie gaat in Bitcoins en is moeilijk te traceren. Na betaling krijg je soms wel weer toegang tot de documenten maar garanties zijn er nooit, maar het is natuurlijk veel beter om te voorkomen dat gegevens kwijt raken door versleuteling. Een goede beveiliging is dan ook een eerste vereiste. Ik adviseer graag.

 

Icon bullet 20 dpi  Gebruik geen gratis hotspots bij het digitaal bankieren.

Digitaal bankieren heeft een grote vlucht genomen en betalen via de smartphone of tablet wordt de gewoonste zaak van de wereld. Let echter op bij het gebruik van gratis wifi hotspots, deze verbindingen zijn onbeveiligd en daar kunnen criminelen gebruik van maken. Lees meer

 

Icon bullet 20 dpi  Fishing, wie kent het niet.

Zogenaamd afkomstig van het CJIB, de Politie, de Belastingdienst of diverse banken wordt u herinnerd aan een  boete, de aanvraag van een nieuwe pas of een melding dat u illegaal bezig bent.
Via e-mail wordt u door zogenaamd officiële instanties uitgenodigd om een link te volgen om te betalen of een pas aan te vragen. Deze instanties zullen nooit per e-mail communiceren.
Houdt de muis boven de link ZONDER TE KLIKKEN, dan ziet u rechtsonder in het scherm waar de link naar verwijst. Meestal is dat een onbekend ip-adres of een adres ergens in Oost-Europa. Dat zegt genoeg, lijkt mij.
Gewoon de mail verwijderen is genoeg.

 

Icon bullet 20 dpi  Begrijpelijk uitgelegd: bescherming tegen hackers:  https://laatjeniethackmaken.nl/

 

Icon bullet 20 dpi  Werkt een service of dienst op dit moment slecht of helemaal niet:  https://allestoringen.nl/overzicht/

 

Icon bullet 20 dpi  Informatie van het NCSC (Nationaal Cyber security centrum)

 

Icon bullet 20 dpi  Welke browser is veilig, er wordt regelmatig gewaarschuwd voor lekken?

De lekken van Internet Explorer en het hagelnieuwe Edge (zijn opvolger van Microsoft) komen regelmatig in het nieuws. Als uw systeem up-to-date wordt gehouden is er niet veel aan de hand. Ook bij andere browsers worden regelmatig lekken gevonden, dus absolute veiligheid kan maar op één manier: Uit die PC ;-)
De keuze voor een andere browser is nooit verkeerd, al is het maar vanwege de extra mogelijkheden zoals plug-ins of extensies.

Voor bedrijven ligt het iets anders en is dat afhankelijk van de organisatie. Wilt u bedrijfsbreed overstappen op een andere browser dan kan dat consequenties hebben voor de bedrijfsvoering. Niet alle leveranciers van bedrijfssystemen ondersteunen een andere browser, sommige websites vragen om Silverlight of Flash ondersteuning en daarvoor moeten dan weer plug-in's worden geïnstalleerd. Voor updates van Microsoft producten bent u zelfs verplicht om Internet Explorer te gebruiken.

Een aantal alternatieve browsers op een rijtje:
Mozilla Firefox , Google Chrome , Apple Safari en vele anderen, die vaak specifieke functies of doel hebben.

Klik op de gewenstte naam, dan opent de installatiepagina van de betreffende browser.
Hebt u hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op .


Icon bullet 20 dpi  Herkent u onderstaande afbeelding?
Uw Windows PC is hierna onbruikbaar.
Ik kan u daarmee helpen.

Er wordt aangeboden om het probleem online te verhelpen door geld te storten. Vertrouwd u een onbekende? Denkt u dat zijn trojan daarmee definitief verwijderd is?

Het kost mij meerdere uren om hem te verwijderen, maar dan bent u in ieder geval geen bestanden of programma's kwijt.


Het alternatief is een geheel nieuwe installatie, maar als u geen back-up hebt, bent u alles kwijt.

Afhankelijk van de schade kan ik u snel en betrouwbaar van dit probleem afhelpen. Tegelijkertijd zorg ik ervoor, dat u in de toekomst minder risico's loopt om opnieuw een besmetting op te lopen.
Ziet u bovenstaand scherm, koppel uw systeem direct los van het netwer. Er wordt een verbinding gelegd met de makers, waardoor de schade met de dag groter kan worden.


Neem direct contact met mij op.

 

Extra Service van PPYNENBURG.NL | Voor PC, MAC & MEER