Vanaf vandaag zijn we online via mijn nieuwe hostingprovider. De 'oude' was erg traag, voornamelijk veroorzaakt door een 'upgrade' naar nieuwe servers, waarvan die van mij erg onbetrouwbaar bleek.

De service daarop was ver te zoeken, ze konden de problemen niet oplossen. Hadden ze toch betere IT'ers moeten inhuren. Daarnaast was het niet mogelijk om zogenaamde 'Friendly URL's' te gebruiken, waardoor het onthouden van een adres erg lastig was. 

Mijn jaarcontract liep af en op de vraag of ik hem wilde verlengen (incasseren willen ze wel) heb ik het abonnement dus verbroken. Ook de prijs zou fors verhoogd worden met nog steeds service op een belabberd niveau.

Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een betrouwbaarder partner en vond die bij Yourhosting.nl. Wel wat duurder maar ook met een 24/7 helpdesk die mij beloofde dat de service in ieder geval op een veel hoger niveau zou staan. Ik heb ze dus maar 'op hun belofte' geloofd.

De verhuizing zelf was een fluitje van een cent omdat ik al langer gebruik maak van Akeeba backup. Met dit programma, een module in Joomla, wordt een volledige back-up gemaakt van de website plus van de database en als één zip-bestand aangeboden. Die pak je vervolgens uit naar de nieuwe server, waarna automatisch een installatiescript stat. Daar geef je wat gegevens op et voila, de site is weer in de lucht. Eerst aleen op een testlocatie bij de nieuwe provider en zodra de DNS wijzigingen zijn doorgevoerd ook via mijn bestaande domeinnaam.

Ook qua e-mail zou alles vlot moeten verlopen en automatisch worden doorgevoerd, maar dat zal de tijd moeten uitwijzen. De website is in ieder geval een stuk vlotter bereikbaar, geen wisselende wachttijden meer en ook 'Friendly URL's'worden probleemloos ondersteund.