Vandaag een stukje mogen testrijden met de Peugeot iOn, een volledig elektrisch aangedreven auto met een actieradius van ongeveer 160KM. Stil en milieuvriendelijk rijden door de stad. Hier een verslagje met foto en een kort filmpje.

Dankzij Jaap Pannekoek, entrepereneur in decentrale energiesystemen (https://www.chaiea.com/) kreeg ik vandaag de kans om deze auto uit te proberen. Het starten viel nog niet mee, maar nadat we een duidelijk signaal hoorde dat de motor was 'gestart', konden we op pad. Hier zie je een kort filmpje.

Gaat fantastisch, stil en best wel snel. Heel even wennen aan de automaat, maar die heb ik in het verleden ook gereden, dus dat was geen probleem. Het bereik schijnt ongeveer 160KM te zijn, afhankelijk of je in de stad rijd of snelweg. Bij remmen wordt energie opgewekt, dus in de stad zou je verder moeten kunnen.

Hij is voor € 5,- weer opgeladen. Ook zijn er diverse locaties waar je gratis kunt laden, dus dan rijd je nog voordeliger. Dankzij de ANWB, die Jaap Pannekoek deze auto een week ter beschikking heeft gesteld, kon ik ervaren hoe dat rijdt en ik moet zeggen, het gaat fantastisch. Wel goed opletten want andere verkeersdeelnemers (fietsers) horen je niet aankomen, zoals ik zelf heb ervaren.