Weer een leuke opdracht gekregen. 2 ex-medewerkers uit de bouwwereld klaarstomen voor een omscholingstraject, waarbij ze volop met de computer aan de slag zullen moeten.

Steeds meer mensen uit de bouwwereld zullen op zoek moeten naar een andere tak van sport en moeten daarvoor worden omgeschoold. In dit geval tot beveiliger en bedrijfsrechercheur. Daar zijn forse budgetten voor beschikbaar, maar voordat ze deze omscholing kunnen volgen zullen ze eerst computervardig gemaakt moeten worden. Daar word ik voor ingeschakeld.

Deze mensen hebben vaak 10 jaar of langer op de steiger gestaan en hebben dus nooit met een computer gewerkt. Meestal hebben ze wel kinderen, maar die hebben niet het geduld om dit soort mensen de beginselen van het gebruik van de computer bij te brengen. Marktplaats en een e-mailtje wil nog wel lukken, maar daar houdt het meestal mee op.

Als ze een flinke opleiding moeten gaan volgen en daarbij huiswerk moeten insturen, komen andere vaardigheden om de hoek kijken, zoals het werken met Word, Excel en wellicht Powerpoint. Die basisvaardigheden ga ik ze in enkele weken bijbrengen. Daarvoor is een bescheiden budget beschikbaar want anders heeft investeren in die dure opleiding ook geen zin.