Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf dat moment worden er geen beveiligingslekken meer gedicht. Wat betekent dat voor uw trouwe PC of laptop met Windows XP.

Na 12 jaar trouwe dienst is het een heel stabiel systeem gebleken en ook geworden na de grote hoeveelheid Service packs en updates die Microsoft heeft uitgebracht. Het is op dit moment nog steeds een veilig te gebruiken systeem, maar daar komt dus verandering in.

Wilt u toch met Windows XP blijven werken, dan kan dat natuurlijk. Uw systeem blijft gewoon werken. Het besturingssysteem wordt niet uitgeschakeld. U moet wel rekening houden met een groter risico dan nu nog het geval is. Criminelen zullen zich massaal op dit soort systemen gaan storten als er beveiligingslekken bekend worden die niet meer hersteld worden.

Waar moet u dan rekening mee houden:

 • Update uw systeem met de allerlaatste updates en start een volledige systeemscan met uw antivirus programma. Dit kan ook nog na 8 april maar niet bekend is hoe lang.
 • Laat uw systeem niet dag en nacht online staan, maar maak als het nodig is een verbinding met Internet en sluit die direct weer af als het gebruik het toestaat. (Wifi, gebruik de knop op uw laptop).
 • Installeer EMET 4.0 (zie de servicepagina). Met dit programma, Enhanced Mitigation Experience Toolkit, worden hindernissen opgebouwd om het criminelen lastiger te maken om uw systeem binnen te dringen.
 • Controleer de instellingen van uw firewall (Start – configuratiescherm – beveiligingscentrum – Windows Firewall) en zet die op ingeschakeld als dat nog niet is gebeurd.
 • Ga niet meer elektronisch bankieren met dit systeem. Er zijn waarschijnlijk andere mogelijkheden beschikbaar zoals een nieuwer systeem, een tablet of een smartphone.
 • Ook andere privacy gevoelige sites zoals webmail, social media, cloud diensten en de belastingdienst kunt u beter niet meer gebruiken met dit systeem. Gewone websites kunt u (mits bedachtzaam) met een gerust hart blijven gebruiken. Meldt u niet aan voor aankopen of nieuwsbrieven e.d.
 • Denk ook aan de aanschaf van nieuwe randapparaten zoals printers. Mogelijk zijn er geen drivers voor Windows XP meer beschikbaar.
 • Zijn bovenstaande tips onvoldoende, upgrade naar Windows 7 als uw systeem dat ondersteunt. Gebruik daarvoor de upgrade advisor
 • Overweeg tijdig de aanschaf van een nieuw systeem met Windows 7 of Windows 8.1.
  Ik adviseer u graag.


Laat uw systeem grondig nakijken als u er nog lang plezier aan wilt beleven. U kunt uw systeem bij mij aanleveren en binnen 24 uur weer ophalen. Hij is dan verschoond van malware, spyware en andere gevaren. Hij is dan maximaal beveiligd, opgeschoond en gedefragmenteerd.

Aanbieding:

Bovenstaande contole van uw desktop of laptop met Windows XP (voorzien van SP3)
Voor € 60,- excl. BTW
(€ 72,60 incl BTW). Installatie Windows XP SP3, € 20,- extra.
Hebt u 2 of meer systemen, dan doe ik u graag een voorstel. Neem contact met mij op.

Laatste Nieuws:

16 januari 2014: Microsoft verlengt de bescherming tegen malware met ruim 1 jaar.
Tot 14 juli 2015.

Dit is echter alleen bescherming tegen malware, er volgen geen updates meer tegen lekken die nog worden ontdekt. Het blijft daarmee een onveilig systeem om b.v. te bankieren. Deze maatregel zal voor de banken niet voldoende reden zijn om bij misbruik uw geleden schade te vergoeden.