Energie besparen kan door het slim instellen van je computer. Wanneer u even geen gebruik maakt van uw computer, kunt u zelf op uw PC instellen dat uw beeldscherm wordt gedimd of uitgeschakeld.

Daarmee bespaart u fors op energieverbruik. Ook is het mogelijk om uw PC automatisch in de slaapstand te zetten wanneer u wat langer pauzeert. Hiermee is tot 99% te besparen aan energie- verbruik en kosten. U kunt direct starten met energiebesparing door achtereenvolgens op uw PC te klikken op de knop Start, dan Configuratiescherm en vervolgens Energiebeheer. Klik hier voor een uitgebreide instructie.

Bereken met deze website hoeveel u kunt besparen op het milieu.

Daarnaast zijn er ook flinke sluipverbruikers aktief, zoals opladers die niet in gebruik zijn, printers die aan staan, beeldschermen die standby staan enz ... Schakel na het gebruik alles af via een stekkerblok met schakelaar.
Of gebruik een master/slave contactdoos. Hiermee worden alle aansluitingen stroomloos gemaakt als de PC (master) wordt uitgeschakeld. Printers, monitor(en), opladers, lampen, alles wat daarop zit aangesloten gaat dan helemaal uit, dus geen standby.