De ondersteuning door Microsoft aan Windows XP is nu definitief gestopt. Behalve aan overheden die hiervoor heel veel geld op tafel hebben gelegd. De gewone consument of ondernemer wordt niet meer geholpen.

Dat betekent dus dat uw systeem geen beveiligingsupdates meer krijgt. De antivirusprogramma's worden nog wel een tijdje bijgewerkt, maar ook dat gaat een keer ophouden. Mijn advies is dan ook:

  1. Upgrade uw systeem naar Windows 7 of Windows 8 (geen Vista). Indien uw systeem nog niet al te oud is en voldoende schijfruimte en geheugen bezit is hij waarschijnlijk wel geschikt. 2GB geheugen en 200GB schijfruimte is voldoende voor een lekker werkend systeem als u geen al te hoge prestaties nodig hebt.
  2. Blijf offline werken met uw oude systeem en gebruik voor online toepassingen een ander systeem. Dat kan vaak al met een smartphone of tablet. Die zijn prima geschikt om digitaal mee te bankieren, te e-mailen of te internetten.
  3. Als 1 niet kan en u bent niet in het bezit van de middelen genoemd onder punt 2, schaf dan een nieuw systeem aan. Ik kan u daarbij volledig ontzorgen. Ik lever voordelig professionele systemen, zowel nieuw, demo als refurbished, waardoor de aanschafprijs binnen de perken blijft en de kwaliteit hoog. Ik kan daarbij uw gegevens en programma's overzetten en bij u installeren.

Controleer met de gratis Microsoft tool upgrade Advisor of uw systeem Windows 7 of Windows 8 ondersteunt via onderstaande links.

Het rapport, dat door de advisor wordt gegenereerd, kunt u als bijlage naar mij mailen voor een deskundige analyse en advies.