Precies 2 jaar geleden, op 7 mei 2012, ben ik gestart met mijn onderneming PPYNENBURG.NL | Voor PC, MAC & MEER.  Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Wat is het leuk om mensen te mogen helpen en alles zelf te bepalen.

Gestart vanuit een WW situatie kon ik met ondersteuning van het UWV al in januari 2013 op eigen benen staan. Geen afhankelijkheid meer van een uitkeringsinstantie maar gewoon zelf verdienen. Mooi resultaat!

Dankzij een leuke tijdelijke opdracht voor Perselectief kon ik gedurende 6 maanden wekelijks een aantal uren maken en daarnaast netwerken om mijn klantenkring uit te bouwen. Na afloop van die opdracht had ik een mooi buffertje gespaard waardoor ik ook het najaar van 2013 kon doorkomen.

2014 is voorspoedig begonnen en de opdrachten rijgen zich aaneen. Niet alleen leveren maar ook reparaties, onderhoud en upgrades (exit Windows XP) vullen mijn agenda. En ook het aantal cursussen blijft gestaag groeien. In de resterende uren is het leuk om te kunnen netwerken wat weer leuke opdrachten oplevert. Ik hoop dat ik tijd kan blijven vrijmaken want dat is voor mij toch wel de grootste ontdekking geweest: Netwerken is heel leuk.

Het is veel uren investeren, meer als bij een vaste baan, maar als het aan mij ligt ga ik hier zo lang mogelijk mee door. Ik 'moet' nog een jaar of 9 maar op deze manier mag het nog veel langer duren.