Hij is er ... Windows 10 versie 1903 is sinds 22 mei beschikbaar. Vanaf nu wordt elk door ons geleverd systeem hiermee uitgeleverd. Upgraden is uiteraard ook mogelijk.

1903 staat voor jaar-maand, maar door allerlei problemen zoals verdwenen bestanden is deze upgrade uitgesteld en dus niet in maart verschenen maar pas in mei.

Testers ontdekten deze grote bug en rapporteerden dit aan Microsoft. Ik ben ook zo'n tester en het bewijst maar weer eens, dat die testers er niet voor niets zijn ;-)
Dat gebeurde ook al bij de 1809 upgrade, die eerder werd uitgesteld. Ik zie zelfs nog regelmatig systemen die voorzien zijn van 1803, de maart upgrade van vorig jaar. Nu hij definitief is uitgebracht, lijkt Windows enorm stabiel en sneller te werken.

Vooral cosmetisch is er veel veranderd. Zeker als je de instelling 'donker' kiest bij de installatie. Alle standaard apps en Office kunnen dan worden weergegeven in donkere modus met lichte tekst. Het is even wennen, maar rustiger voor de ogen en het bespaart een beetje energie voor je accu. Apple kent deze mogelijkheid al wat langer, dus ze konden bij Microsoft niet achterblijven.

Steeds meer functies verhuizen van het oude en rommelige configuratiescherm naar deze plek, die dus wel steeds drukker wordt, maar die is in ieder geval gerubriceerd. Het oude configuratiescherm is nog steeds beschikbaar voor functies die nog niet zij gemigreerd naar het nieuwe instellingen-venster.

De download en installatietijd van deze upgrade is fors. Reken op ruim 6GB en enkele uren installatie, afhankelijk van het gebruikte medium, hard disk of SSD. Met een supersnelle SSD gaat het uiteraard een stuk sneller. De combinatie is uiteraard ook mogelijk: De harde schijf vervangen voor een supersnelle SSD plus upgrade van je systeem naar 1903.
Bel even voor een afspraak.

Bij afname van een nieuw of refurbished systeem komt deze nieuwste versie bij ons, zodra hij beschikbaar is, standaard geïnstalleerd. We leveren alleen systemen die al van een SSD zijn voorzien. Wij gaan natuurlijk niet steeds die 6GB installer downloaden, maar installeren die vanaf een USB-stick. Een systeem upgraden met behoud van data, programma's en instellingen is uiteraard ook mogelijk en dat willen wij graag verzorgen. De kans dat er vervuilende restanten van oudere versies aanwezig blijven is dan wel reëel al kan er fors opgeruimd worden en dat doen we dan ook. Een schone installatie geniet de voorkeur maar is meestal niet gewenst, vanwege de grote hoeveelheid extra werk omdat dan alle programma's opnieuw geïnstalleerd moeten worden en alle data eerst veilig gesteld moeten worden.

 Vanaf juni kunnen we ook een automatische upgrade verwachten. Tenzij ingesteld is dat de upgrade moet worden uitgesteld, wordt hij dan ook direct geïnstalleerd. Wil je dat niet, stel de upgrade dan uit bij de instellingen van Windows Updates. Hoe snel dat gebeurt is niet te zeggen omdat Microsoft dit gefaseerd gaat uitrollen. Ik zie vandaag de dag nog steeds systemen die zelfs de vorige versie (1809) nog niet hebben maar 1803.
Kun je niet wachten?
Neem gerust contact op voor een afspraak.