Wat staat ons in de toekomst te wachten? Dankzij AI (artificial intelligance ofwel kunstmatige intelligentie) zal ons leven snel  en blijvend veranderen.

Net als met de komst van de auto, het internet of het mobieltje zal ons leven fors veranderen. Ik heb inmiddels een eerste stap gezet door het volgen van deze gratis cursus, aangeboden door Jim Stolze, een autoriteit op dit gebied in samenwerking met een groot aantal Nederlandse hoogleraren. Dankzij deze gratis cursus van een aantal uur online, ben ik nu veel beter op de hoogte van alle snelle ontwikkelingen in de wetenschap dat dit veel nieuwe kansen gaat bieden en niet alleen bedreigingen. Dank daarvoor.
Je bent nooit te oud om te leren en de Kerstdagen zijn zodoende nuttig besteed ;-)

We zullen moeten blijven leren om bij te blijven en ons aan te leren passen aan de nieuwe toekomst. Niet in schoolbankjes, zoals vroeger, maar meer via dit soort korte, online cursussen. Als je niet meedoet, laat je kansen liggen.

Na het paard met wagen kwam de auto, na het boerenleven en fabrieken kwam de industriële revoltutie, het Internet, de smartphone en nu zijn we op weg naar zelfsturende auto's, de digitale overheid en vele toepassingen in zorg, onderwijs en nog veel meer.

Het gaat echt niet alleen over robots die je het leven gemakkelijker kunnen maken. Hoe bepaalt Google je zoekresultaten, hoe biedt Bol.com je de 'juiste' producten, hoe zorgt de overheid voor de beslissingen over bepaalde diensten, de WOZ of toeslagen? Bij een snelheidsbekeuring is de postbode de eerste mens die dit ziet, als je hem nog niet digitaal in je 'brievenbus' krijgt. Het voortraject is volledig geautomatiseerd. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe momenteel AI al wordt ingezet en het einde is nog lang niet in zicht. Dit is pas het begin. Zijn dit bedreigingen of kansen?
Ontdek het met deze gratis cursus.
Er gaat een nieuwe wereld voor je open.

Bekijk mijn behaalde certificaat