Mijn eerste certificaat Cyber Security Course: Hackers Exposed! is binnen. Dit is de eerste in een lange reeks, er val zo veel te leren.

Twee maanden geleden ben ik begonnen aan een cursus Cyber Security om als aankomend 'ethisch hacken' meer te leren over alle mogelijkheden en onmogelijkheden om op een illegale manier 'andermans' systemen binnen te dringen. Natuurlijk niet met de bedoeling om criminele activiteiten te kunnen verrichten, maar om mijn klanten daartegen te kunnen wapenen.

cert1Dit is de eerste in een reeks waar ik zeker een jaar voor heb uitgetrokken. Er valt zoveel te leren op dit gebied, dat je nooit bent uitgeleerd. Natuurlijk zitten de criminelen ook niet stil en ontdekken ook zij steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Eerst heb ik een introductiecursus gevolgd, die een overzicht gaf van allerlei vormen van bedreigingen die op ons afkomen, waarna ik besloten heb om in ieder geval deze serie van 4 cursussen te gaan volgen.

Deze cursus wordt aangeboden door Udemy, een organisatie die een grote hoeveelheid online cursussen aanbiedt. Deze reeks wordt verzorgd door Nathan House, van Station X, een autoriteit op dit gebied, die al heel veel grote ondernemingen heeft geholpen bij het optimaal beveiligen van hun IT-omgeving en websites.

Voorlopig kan ik nog wel even vooruit, alleen al op dit gebied worden meer dan 70 cursussen aangeboden, waar ik zelf een slectie uit kan maken voor een vast bedrag per jaar. Een goede investering om mijn kennis op pijl te brengen en u nog beter van dienst te kunnen zijn.