google notIk word nog wel eens benaderd om Google diensten te ondersteunen, maar ik heb daar een duidelijke visie over. Deze ondersteuning sluit ik principieel uit van mijn dienstenpakket. Ik persoonlijk dan. Bij EDSAS Telecom & ICT kunnen ze je wel verder helpen.

Dit geldt voor Gmail, Google Agenda en alle andere Google diensten. Daar kan én wil ik niet bij helpen. Waarom? Om meerdere redenen:

  • Google biedt online diensten aan en dat betekent dat er, zonder aankondiging vooraf, plotseling functionaliteit kan wijzigen of verwijderen, met mogelijk dataverlies tot gevolg. Daar heb ik geen invloed op. Het is voor mij te complex om kort en krachtig te assisteren zonder er veel kostbare tijd in te steken terwijl de meeste mensen niet (veel) willen betalen voor deze diensten. "Het is toch gratis"! Als je dat toch wil gebruiken, zul je er zelf tijd in moeten steken om te ontdekken hoe het werkt.
  • Google weet al veel teveel van ons ... daar ga ik ze niet bij helpen. Wil je gebruik maken van deze gratis diensten, bedenk dan, als iets gratis is, ben jij het produkt.
  • De onlangs verscherpte AVG regelgeving geldt voor Europese diensten, de Amerikanen nemen de privacy wat dat betreft niet zo nauw. Alle gegevens zijn dan ook toegankelijk voor de veiligheidsdiensten (NSA en anderen), dus veilig?
  • Google knoopt alles aan elkaar en bouwt op die manier een gigantisch profiel van je op. Die informatie houden ze niet voor zichzelf maar dat is hun verdienmodel, dat wordt  verkocht aan adverteerders die je op z'n minst gericht met reclame kunnen bestoken. Mijn gegevens krijgen ze zo min mogelijk. Ik ondersteun geen Android, ik zoek b.v. met DuckDuckGo in Mozilla Firefox, ik gebruik geen Chrome, foto's e.v.a diensten. Gmail alleen wanneer ik daartoe verplicht word bij bepaalde diensten en geen Google agenda. Geen Google+ en Hangout. Ik lever en support ook geen Chromebooks.
    Maps en Metadata gebruik ik wel op mijn website om vindbaar te blijven. En YouTube alleen incidenteel, zonder mij kenbaar te maken. Helemaal zonder gaat helaas niet maar ik beperk het waar ik kan.
    Een volledig overzicht van alle diensten die Goolge aanbiedt: https://www.google.nl/about/products/Kortom, je ontkomt er bijna niet aan, het is een heel alfabet (en zo heet de moedermaatschappij dan ook).

Daarom heb ik er dus principieel voor gekozen om persoonlijk geen ondersteuning te bieden. Voor klanten die toch gebruik willen maken van Google diensten en met vragen zitten, wil ik je graag doorverwijzen naar mijn collega's van EDSAS Telecom & ICT, die in hetzelfde pand huizen. Die helpen je graag verder.