Op 9 maart zijn we gestart met het Smart Start traject. Dit is een workshop, speciaal voor aanstaande ondernemers, die via het UWV en Avans Hogescholen op weg geholpen worden bij het starten van een eigen bedrijf.

Voordat we naar de KvK kunnen, zal eerst toestemming van het UWV nodig zijn om te mogen starten vanuit een uitkeringssituatie. Om voor toestemming in aanmerking te kunnen komen, zal een goed businessplan overlegd moeten worden. Daarvoor dient deze workshop van 4 weken, zodat we goed voorbereid aan de start kunnen verschijnen.

Er wordt o.a. geholpen bij het schrijven van een businessplan en er worden 2 studenten toegewezen die als sparringpartner gaan dienen. Eén van die studenten is een tweedejaars en de andere is eigenlijk al afgestudeerd en heeft zelf al een inderneming. Die heeft dus al ervaring als starter dus zal ons zeker van nut zijn.

We zitten in een groepje van 4 starters, met heel verschillende plannen, zodat we ook van elkaar kunnen leren. De eerste stap is het schrijven van de basis van het ondernemingsplan, volgende week krijgen we informatie over het marketing gedeelte. Daarna het financiële en tot slot een dagdeel informatie over sociale media.