De beste upgrade voor uw systeem is het vervangen van uw harde schijf door een SSD.

Of, nog mooier als het fysiek mogelijk is, het bijplaatsen van een SSD.
Uw trager wordende systeem wordt 5 keer zo snel en dus weer als nieuw en gaat nog jaren duurzaam mee.

De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat deze investering inmiddels meer dan de moeite waard is.

Wat is een SSD?

Een SSD bestaat niet uit een draaiende schijf met magnetische opslag, maar bevat flash geheugen. Dit geheugen houdt de informatie ook vast als er geen spanning meer op staat. Hierdoor worden, net als op een USB-stick, alle gegevens bewaart tot ze gewist of overschreven worden. Aangezien flash-geheugen vele malen sneller gelezen en beschreven wordt dan een conventionele harde schijf is deze vorm van opslag ideaal om in uw computersysteem te plaatsen.

Nieuwe systemen worden tegenwoordig vrijwel altijd standaard uitgerust met een SSD maar oudere systemen met een conventionele harde schijf krijgen een flinke oppepper van deze upgrade. Reken op een systeem dat een factor 5 sneller wordt en waar u nog jaren plezier aan kunt beleven. De aanschaf van een nieuw systeem kan dus enkele jaren worden uitgesteld.

Ik maak uitsluitend gebruik van gerenommeerde kwaliteitsmerken als Samsung en Crucial en ik maak dus geen gebruik van margeproducten.

Kan ik een SSD laten plaatsen?

Dat kan zowel in een Windows PC als bij Apple systemen. Compacte systemen zoals laptops hebben meestal geen ruimte voor een extra schijf en dan zal de SSD de harde schijf vervangen. Dan zal de investering vaak wel iets hoger uitvallen dan wanneer een SSD kan worden bijgeplaatst.

Het voordeel van dit snelle medium komt vooral tot zijn recht voor het besturingssysteem en uw programma's, die veel sneller gelezen worden. Voor uw bestanden, foto's en muziek is de toegangssnelheid van minder belang en die kunnen in dat geval prima op de (2e) harde schijf blijven staan. Vooral de moderne besturingssystemen zoals Windows 7, 8 en 10 en Mac OSX.9 en hogen zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van de SSD.

Bijkomend voordelen komen met name in een laptop tot zijn recht: Een SSD bevat geen bewegende delen, dus minder kans op crashen door stoten of vallen. Tevens is een SSD energievriendelijker én produceert hij minder warmte en géén geluid. Allemaal argumenten om deze upgrade serieus te overwegen.

Wat gaat dit kosten?

De kosten zijn met name afhankelijk van de grootte van de gewenste SSD. Door grote afnames van met name de auto-industrie is de beschikbaarheid momenteel laag en zijn de prijzen stijgende. Bepalen van de wensen vooraf is dus prijsbepalend. Als er geen ruimte is om een SSD bij te plaatsen zullen ook uw bestanden daarop een plaats moeten krijgen. Daarnaast is het verstandig om een SSD niet verder te benutten dan 80% van de capaciteit. Ik adviseer u graag en kan u vooraf helpen (ook op afstand) bij het bepalen van de noodzakelijke grootte.

De meest gebruikte capaciteit vandaag de dag is 250GB, wat voldoende is voor de gemiddelde gebruiker die niet teveel muziek, foto's of video's verzamelt of die, bij de mogelijkheid tot behoud van de harde schijf, meer dan gemiddeld ruimte nodig heeft voor software pakketten zoals Adobe CS, videobewerking e.d.
€ 175,-

360GB, sinds kort ook in ons assortiment. Net iets meer ruimte om meer data of langer op te slaan.
€ 195,-

Optimaal is een 500GB SSD als uw systeem geen ruimte heeft voor het bijplaatsen en 240GB onvoldoende blijkt. Tegenwoordig worden zoveel foto's opgeslagen, dat die grens vaak al snel in beeld komt. Met 480GB hebt u in de meeste gevallen ruim voldoende opslag beschikbaar.
€ 225,-

Voor de ultime gebruiker is een 1TB SSD natuurlijk ook mogelijk, maar gezien de snelle prijsontwikkelingen geef ik u graag een prijsopgave als u deze optie wenst.
Prijs op aanvraag.

Hoe gaat dat in zijn werk?

U levert uw systeem bij mij af met de noodzakelijke wensen en uw inlog wachtwoord en 24u later of op afspraak ligt uw systeem weer klaar. Ik maak uiteraard eerst een back-up van uw gegevens, zodat er niets mis kan gaan. Er wordt een 1 op 1 kopie van uw schijf gemaakt, zodat programma's niet opnieuw geïnstalleerd hoeven te worden, wat bij een nieuw systeem wél het geval is. Nóg een voordeel, het bespaart u of mij een hoop werk en dus kosten.

Uw oude harde schijf wordt, indien verwijderd, deskundig gewist, zodat uw gegevens niet op straat kunnen belanden. Tegen een meerprijs van € 20,- kan ik uw schijf ook in een externe USB-3.1 behuizing plaatsen, waardoor u beschikt over een snel back-up medium. Zo niet, dan blijft deze schijf bij mij achter en wordt hij veilig gewist.
U krijgt van mij een factuur die binnen 14 dagen betaald moet zijn.

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW en excl. eventueel noodzakelijke inbouwframe of kabelset, maar inclusief het kopiëren en inbouwen in uw systeem en het instellen voor optimaal gebruik.

Hebt u speciale wensen, neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.