Vandaag bestaat PPYNENBURG.NL precies 1 jaar. Op 7 mei 2012 ben ik formeel gestart met mijn eigen bedrijf in IT dienstverlening. Na 3 jaar tobben met sollicitaties, een proefplaatsing gevolgd door een contract van 6 maanden en heel veel netwerken hadden mij doen besluiten om het vanaf dat moment anders te gaan doen.

Tot op heden mag ik niet klagen. Lekker druk bezig met leuke opdrachten voor klanten die betalen, dat is al heel wat tijdens deze forse recessie. Ik heb wel op een paar plaatsen mijn koers verlegd, maar ik kom ook steeds dichter bij wat ik echt leuk vind.

Begonnen met een webshop, dat leverde niks op, alleen frustratie en een hoop administratieve rompslomp. Een heel kleine marge, slechte levertijden en niet altijd even goed werkende systemen. Dat was het niet voor mij. Ik heb nu een leverancier gevonden voor incidentele bestellingen die zich beter aan de afspraken houdt met prima apparatuur voor de professionele markt, maar die ook heel goed in een prive omgeving functioneren tegen een scherpe prijs.

Ook zou ik aan de slag gaan voor een grote organisatie voor de installatie en servicewerk aan Internet en telecom systemen, maar die kwamen met wurgcontracten waarbij ik mij niet vrij genoeg voelde. Ik had gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap en dan wil je niet elke minuut jezelf moeten verantwoorden met volgsystemen, urenregistraties en lijsten met opdrachten die je in vooraf ingestelde tijd moest uitvoeren. Zit het tegen, dan is het voor eigen rekening, dus jammer.

Het netwerken leverde mij wel de nodige contacten op en daaruit komt momenteel het gros van mijn werk vandaan. Een bezoek van SMC0412 (Social Media Club Oss) leverde mij een direct contact op met de directrice van de Volksuniversiteit Oss. Laat haar nu net op zoek zijn naar een nieuwe trainer voor de beginnerscursussen Windows en Office. Ook kunnen in de toekomst Apple cursussen op het programma komen staan en word ik ingehuurd voor trainingen PC op maat bij mensen thuis, dus op individuele basis. Echt op maat dus. Geweldig om te doen.

Daarnaast was een ander netwerk contact bezig met de overname van een franchise organisatie en die zocht een aanspreekpunt voor technische (lees computer) zaken, bij voorkeur dicht bij hem thuis. Laat ik nou in dezelfde woonplaats gevestigd zijn. Dagelijks werk ik enkele uren thuis via RDP (Remote Desktop) voor deze organisatie en incidenteel kunnen de franchisenemers mij inhuren als ze thuis met problemen ziitten of hun systeem vervangen willen hebben. Zowel voor PC als Macintosh. Ook kan ik ze helpen met hun mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Toen ik in januari 2013 met deze organisatie in zee ging kon ik het UWV vaarwel zeggen en zonder hun steun overleven. Rijk zal ik er niet gauw van worden, maar het levert mij voldoende inkomsten op om van te leven en daarnaast heb ik tijd over voor leuke incidentele opdrachten, studie (een IT-er is nooit uitgeleerd), netwerken en prive zaken.

Kortom, ik mag niet klagen en dat doe ik dus ook niet. Extra opdrachten blijven welkom, maar komen ze niet dan is er nog geen man overboord. We kunnen er van leven. En dat al na een jaar !