Hoveren wat is dat? : Houdt de muis boven een link ZONDER te klikken. In een pop-up balkje zie je dan waarheen de link (URL) verwijst. Dat was tot voor kort een veilige manier om een link te inspecteren op zijn waarde.

Ook daar hebben criminelen nu dus volgens dit artikel een truc op gevonden. Oppassen wordt dus nog belangrijker. Als je een e-mail niet vertrouwd, meteen verwijderen en zelfs niet bekijken. Gewoon weggooien. Als je een bericht niet verwacht is het waarschijnlijk een fishing bericht met als enige doel om je slachtoffer te maken van malware. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals met crypto software, dat de laatste tijd veel in het nieuws is geweest.

Overigens, een goed beveiligingspakket kan dat soort ongelukjes meestal voorkomen. En dat hoeft echt niet duur te zijn. Daarvoor kan ik u prima en voordelig adviseren.

Dat weggooien geldt trouwens ook voor alle ongevraagde e-mails, reclame, nieuwsbrieven en fishing berichten. Niks bewaren maar gelijk weggooien. Zodat je niet alsnog per ongeluk op zo'n linkje klikt. Dat kan heel veel ellende voorkomen. Ik zie dagelijks overvolle mailboxen met vaak duizenden berichten waarvan een groot deel voldoen aan bovengenoemde categorieën. RUIM OP!

Je mailbox opgeruimd houden heeft veel voordelen. Het houdt niet alleen je mailprogramma overzichtelijk maar ook je hoofd. Veel berichten maken je onrustig. Zoeken naar een bepaald bericht is mogelijk maar die ellenlange lijst in je inbox zorgt niet voor rust en overzicht. Ik heb nooit meer dan 6 tot 8 berichten in mijn inbox staan, de rest is weggegooid of gearchiveerd.

Hulp nodig? Ik belp u graag.